Θέμα: "Παιδεία"
Ακαδημία Πλάτωνος, Πνύκα: Μάρτιος - Ιούνιος 1989
Οι επιστημονικές Εισηγήσεις και Ανακοινώσεις του Σεμιναρίου αυτού εξεδόθησαν σε ένα καλαίσθητο και υψηλής ποιότητας τόμο, με τον τίτλο:
Έρωτας Παιδεία και Φιλοσοφία, Αθήνα 1989, σελ. 272
Θέμα: "Η Πολιτική και ο Πολιτικός"
Την Άνοιξη του 1990 η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας οργάνωσε και διεξήγαγε το Δεύτερο Εβδομαδιαίο Δίμηνο Σεμινάριο Φιλοσοφίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Πνύκα.
Οι επιστημονικές Ανακοινώσεις του Σεμιναρίου εξεδόθησαν σε ένα ωραιότατο τόμο με τον τίτλο:
Η πολιτική και ο πολιτικός, Αθήνα 1990 ( με την ευγενική χορηγία της Αγροτικής Τράπεζας).
Θέμα: "Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Παιδείας Σήμερα"
Κατά την Άνοιξη του 1991 η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας(ΔΕΕΦ) και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Τρίτο Εβδομαδιαίο Δίμηνο Σεμινάριο Φιλοσοφίας.
Το Σεμινάριο αυτό διεξήχθη στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα, έγιναν εξ Επιστημονικές Συνεδρίες και παρακολούθησαν αυτό πολλοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, επιστήμονες και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Η ΔΕΕΦ εξέδωσε τις Εισηγήσεις του Σεμιναρίου σε ένα επιστημονικό τόμο με τον τίτλο:
Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Παιδείας, Αθήνα 1991, σελίδες 176
Θέμα: "Η Ηθική Φιλοσοφία των Ελλήνων"
Κατά το 1992 (30 Μαρτίου-18 Μαΐου) το ΔΙΚΕΦΙΠ, η ΔΕΕΦ και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Τέταρτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας.
Στο Σεμινάριο, που είχε ως στόχο να δείξει σε πρώτη φάση την ενότητα της ηθικής διανόησης του Γένους των Ελλήνων από των Προσωκρατικών μέχρι σήμερα, εξετάσθηκαν θέματα ηθικής φιλοσοφίας και γενικά το Σεμινάριο είχε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη απήχηση στο ευρύτερο αθηναϊκό κοινό.
Θέμα: "Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός"
Κατά το 1993 το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ , σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Πολιτεία, οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με τον τίτλο Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός.
Το πρόγραμμα αυτό έγινε για φιλοσοφούντες αλλά και άλλους (ποιητές, δημοσιογράφους κτλ.) εξ Αλβανίας.. Τα εν λόγω πρόσωπα (περίπου 50) εξεπαιδεύθησαν στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό επί εξάμηνο. Το πρόγραμμα διηύθυνε ο Καθηγητής Κ. Βουδούρης με τη βοήθεια άλλων μελών ΔΕΠ και μελών της ΔΕΕΦ.
Χωρίς την οργανωτική υποδομή της ΔΕΕΦ και την εθελοντική και υποδειγματική προσφορά των μελών της δεν θα μπορούσε να επιτύχει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι μετασχόντες στο Πρόγραμμα έλαβαν Ειδικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ομοίως κατά το 1993 η ΔΕΕΦ, το ΔΙΚΕΦΙΠ και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσαν το Πέμπτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα:
Ελληνική Αρετολογία: Οι Αρετές των Ελλήνων
Το Σεμινάριο έγινε την Άνοιξη του 1993 (29/3/1993 - 24/5/1993). Τούτο παρακολούθησαν, εκτός των άλλων, και οι μετέχοντες στο Ειδικό Πρόγραμμα Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός εκπαιδευόμενοι εξ Αλβανίας. Το Σεμινάριο τούτο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου: