Την Άνοιξη του 2003 (7 Απριλίου - 26 Μαΐου 2003) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ οργάνωσαν στην Ακαδημεία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Δέκατο Πέμπτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας πάνω σε σύγχρονα θέματα οικολογικής φιλοσοφίας και εσημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετέσχον περί τα 400 περίπου πρόσωπα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, απο όλη την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Αθηνών και το Εξωτερικό
Στο Σεμινάριο, εκτός απο το Διευθυντή Καθηγητή Κωνσταντίνο Βουδούρη, μιλησαν τα ακόλουθα πρόσωπα: Καθηγ. John O’Neill, Δρ. Γιώργος Τσιαντής, Καθηγ. Robin Attfield, Καθηγήτρια Keekοκ Lee, Επικ. Καθηγ.Ε υαγγελία Μαραγγιανου, Καθηγητής. Stephen Clark και Δρ Παναγιώτα βασιλοπούλου, ο Καθηγητής Gordon Graham, o Επικ. Καθηγητής Κ. Κατσιμάνης, ο Δρ. Κώστας Αθανασόπουλος και ο Δρ. Αλέξανδρος Ζηστάκης.
Πρόκειται για ενα Διεθνές Σεμινάριο με τεράστια σημασία και απήχηση, που αποτελει κάθε χρόνο μια πνευματική άνοιξη στην περιοχή των Αθηνών.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 2002 (1 Απριλίου - 20 Μαΐου 2002) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ οργάνωσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Δέκατο Τέταρτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας πάνω σε θέματα που είναι σχετικά με την παγκοσμιοποίηση. To Σεμινάριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετέσχον περί τα 500 περίπου πρόσωπα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, απο όλη την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Αθηνών και το Εξωτερικό.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν πολλά πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο και την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ εξέδοσαν τις Ανακοινώσεις των προηγηθέντων τριών Σεμιναρίων πάνω σε θέματα περιβαλλοντικής και οικολογικής φιλοσοφίας σε ένα καλαίσθητο και πολύ χρήσιμο τόμο με τον τίτλο: «Οικολογικές αξίες».
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 2001 (2 Απριλίου - 21 Μαΐου 2001) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ οργάνωσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Δέκατο Τρίτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα: «Φιλοσοφία Ρητορική και Πολιτική» και με επίκεντρο του Σεμιναρίου θέματα επικοινωνιακής φιλοσοφίας. Το Σεμινάριο εσημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Μετέσχον περί τα 300 περίπου πρόσωπα από το Πανεπιστήμιο, απο όλη την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και το Εξωτερικό.
Ομοίως το Μάιο του 2001 συνεστήθη, με τη συμπαράσταση της ΔΕΕΦ, η Σερβική Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, που αποσκοπεί στην έρευνα και καλλιέργεια της Ελληνικής Φιλοσοφίας και του Πολιτισμού.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 2000 (3 Απριλίου - 22 Μαΐου 2000) το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ οργάνωσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Δωδέκατο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας,με θέμα «Οικολογικές αξίες», που εσημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Μετέσχον περί τα 400 περίπου πρόσωπα από το Πανεπιστήμιο, από όλη την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και το Εξωτερικό.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 1999 (29 Μαρτίου - 24 Μαΐου 1999) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ οργάνωσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Ενδέκατο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας, με Θέμα:«Oικολογική φιλοσοφία» και με επικέντρωση πάνω σε θέματα αισθητικής του περιβάλλοντος, που εσημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Μετέσχον περί τα 400 περίπου πρόσωπα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όλη την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και το Εξωτερικό.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 1998 (6 Απριλίου - 25 Μαΐου 1998) το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ οργάνωσαν στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Δέκατο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα: «Άνθρωπος και Φύση» και με επικέντρωση πάνω σε θέματα περιβαλλοντικής ηθικής.Το Σεμινάριο εσημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετέσχον περί τα 500 περίπου πρόσωπα από το Πανεπιστήμιο και απο όλη την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και το Εξωτερικό.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν πολλά πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο (Φοιτητές και Καθηγητές) και την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 1997 (7 Απριλίου - 26 Μαΐου 1997) το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ οργάνωσαν στην Ακαδημεία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Ένατο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας .
Το Σεμινάριο σε περίπτωση βροχής διεξήγετο όσον αφορά την Ακαδημία Πλάτωνος στο παρακείμενο Ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα, εις δε την Πνύκα στον ιστορικό ναΐσκο του Αγίου Δημητρίου (Λουμπαρδιάρη).
Το Σεμινάριο εσημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μετέσχον περί τα 450 περίπου πρόσωπα απο όλη την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και από το Εξωτερικό.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Στο Σεμινάριο Φιλοσοφίας μετείχαν από τα πρώτα βήματά του προσωπικότητες διεθνούς κύρους, αλλά από το 1996 (δηλαδή από το 8ο ΕΔΙΣΕΦ) άρχισε να προσλαμβάνει διεθνή χαρακτήρα και έτσι έγινε κατ' ουσίαν Εβδομαδιαίο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας (ΕΔΙΣΕΦ) με κύριους θεματικούς πάντως άξονες αναφερομένους στην ελληνική φιλοσοφία, αλλά χωρίς να είναι μόνον ένα αρχαιογνωστικό ενέργημα.
Την Άνοιξη του 1996 (1 Απριλίου - 20 Μαΐου 1996) το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ οργάνωσαν στην Ακαδημεία Πλάτωνος και στην Πνύκα το Όγδοο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας.
H Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας αποφάσισε όπως η έγκυρες Ανακοινώσεις των προηγουμένων Σεμιναρίων (4 ο έως 7 ο) που έχουν παρομοία θεματική δημοσιευθούν σε ένα τόμο για την ηθική φιλοσοφία των Ελληνών. Έτσι συνεκροτήθη και εκυκλοφόρησε ο τόμος :
Η ηθική φιλοσοφία των Ελλήνων (Αθήνα 1996), σελ. 262
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Την Άνοιξη του 1995 (Μάρτιος - Μάιος 1995) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ, σε συνεργασία με την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσαν το Έβδομο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα.
Στο Σεμινάριο μίλησαν, όπως πάντοτε, όχι μόνον Έλληνες φιλοσοφούντες αλλά και διαπρεπείς Απόδημοι καθηγητές της Φιλοσοφίας της Ελληνικής Διασποράς. Αναμφίβολα το εν λόγω Σεμινάριο έχει καταστή ένα βήμα ελεύθερης φιλοσοφικής διανόησης για τους διανοουμένους και φιλοσοφούντες από όλο τον κόσμο.
Αξιοσημείωτο του Σεμιναρίου αυτού είναι, εκτός των άλλων, ότι παρέστησαν διαπρεπείς αλλοδαποί Καθηγητές της Φιλοσοφίας, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν στην Ελληνική γλώσσα.
Την Άνοιξη του 1994 (Μάρτιος - Μάιος 1994) η ΔΕΕΦ και το ΔΙΚΕΦΙΠ, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσαν το Έκτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα.
Στο Σεμινάριο μίλησαν Έλληνες φιλοσοφούντες αλλά και διαπρεπείς Απόδημοι Καθηγητές της Φιλοσοφίας της Ελληνικής Διασποράς και άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες από την Αλλοδαπή. Το Σεμινάριο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.
Κατά το 1993 το ΔΙΚΕΦΙΠ και η ΔΕΕΦ , σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Πολιτεία, οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με τον τίτλο Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός.
Το πρόγραμμα αυτό έγινε για φιλοσοφούντες αλλά και άλλους (ποιητές, δημοσιογράφους κτλ.) εξ Αλβανίας.. Τα εν λόγω πρόσωπα (περίπου 50) εξεπαιδεύθησαν στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό επί εξάμηνο. Το πρόγραμμα διηύθυνε ο Καθηγητής Κ. Βουδούρης με τη βοήθεια άλλων μελών ΔΕΠ και μελών της ΔΕΕΦ.
Χωρίς την οργανωτική υποδομή της ΔΕΕΦ και την εθελοντική και υποδειγματική προσφορά των μελών της δεν θα μπορούσε να επιτύχει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι μετασχόντες στο Πρόγραμμα έλαβαν Ειδικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ομοίως κατά το 1993 η ΔΕΕΦ, το ΔΙΚΕΦΙΠ και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσαν το Πέμπτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας με θέμα:
Ελληνική Αρετολογία: Οι Αρετές των Ελλήνων
Το Σεμινάριο έγινε την Άνοιξη του 1993 (29/3/1993 - 24/5/1993). Τούτο παρακολούθησαν, εκτός των άλλων, και οι μετέχοντες στο Ειδικό Πρόγραμμα Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός εκπαιδευόμενοι εξ Αλβανίας. Το Σεμινάριο τούτο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Παρατίθενται στιγμιότυπα από τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου:
Κατά το 1992 (30 Μαρτίου-18 Μαΐου) το ΔΙΚΕΦΙΠ, η ΔΕΕΦ και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Τέταρτο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας.
Στο Σεμινάριο, που είχε ως στόχο να δείξει σε πρώτη φάση την ενότητα της ηθικής διανόησης του Γένους των Ελλήνων από των Προσωκρατικών μέχρι σήμερα, εξετάσθηκαν θέματα ηθικής φιλοσοφίας και γενικά το Σεμινάριο είχε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη απήχηση στο ευρύτερο αθηναϊκό κοινό.
Κατά την Άνοιξη του 1991 η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας(ΔΕΕΦ) και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν και διεξήγαγαν το Τρίτο Εβδομαδιαίο Δίμηνο Σεμινάριο Φιλοσοφίας.
Το Σεμινάριο αυτό διεξήχθη στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Πνύκα, έγιναν εξ Επιστημονικές Συνεδρίες και παρακολούθησαν αυτό πολλοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, επιστήμονες και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Η ΔΕΕΦ εξέδωσε τις Εισηγήσεις του Σεμιναρίου σε ένα επιστημονικό τόμο με τον τίτλο:
Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Παιδείας, Αθήνα 1991, σελίδες 176
Την Άνοιξη του 1990 η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας οργάνωσε και διεξήγαγε το Δεύτερο Εβδομαδιαίο Δίμηνο Σεμινάριο Φιλοσοφίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Πνύκα.
Οι επιστημονικές Ανακοινώσεις του Σεμιναρίου εξεδόθησαν σε ένα ωραιότατο τόμο με τον τίτλο:
Η πολιτική και ο πολιτικός, Αθήνα 1990 ( με την ευγενική χορηγία της Αγροτικής Τράπεζας).
Ακαδημία Πλάτωνος, Πνύκα: Μάρτιος - Ιούνιος 1989
Οι επιστημονικές Εισηγήσεις και Ανακοινώσεις του Σεμιναρίου αυτού εξεδόθησαν σε ένα καλαίσθητο και υψηλής ποιότητας τόμο, με τον τίτλο:
Έρωτας Παιδεία και Φιλοσοφία, Αθήνα 1989, σελ. 272